First impression

Greenberry

Een groeiend jong marketing bedrijf, Greenberry, heeft haar intrek genomen in een statig pand aan de Maliebaan in Utrecht. Greenberry wilde een interieur dat de creativiteit van het bedrijf weerspiegelt én dat bezoekers verrast door een contrast te vormen met de klassieke buitenzijde. Het pand biedt ruimte aan verschillende vormen van werken, vergaderen en ontspannen in verschillende sferen.


Onder het motto 'you never get a second chance to make a first impression' is de entreehal veranderd in een donkere, smalle gang met warm verlichte nissen om objecten tentoon te stellen. Vanuit deze geborgen entree heb je door een doorbraak in de centrale hal direct zicht op de lichte tuinkamer en de binnentuin. Het meubel dat de gang vormgeeft is gemaakt van zwart gebeitst multiplex. De vlammen in het hout zijn zichtbaar, wat een warm en chique beeld geeft. De nissen zijn blank gelakt en voorzien van led verlichting met een warme kleur. Achterin de nissen zit een zwarte hoogglans afwerking, die het licht reflecteert en de kastenwand extra diepte geeft. 

opdrachtgever:
Greenberry

locatie:
Maliebaan, Utrecht

start & oplevering:
2014-2015

projectstatus:
gerealiseerd

oppervlakte:
450 m2

uitvoerende partijen:
Bouwbedrijf Van Kuilenburg en Oomen (bouwkundig), MetNils (vast meubilair), Hilbrink (stoffering)

team:
Pier Helder, Claire de Zoete, Annegien van Dijk, Suzanne Ellis

fotografie:
Maarten Noordijk

Op de eerste verdieping vormt eenzelfde kastenwand het decor van de management werkplekken. Door de wand tussen de management kamer en de hal te verwijderen, krijgt het kantoor een transparant hart. Zo ontstaat een ruimte voor ontmoeting. Een deel van de kast is beweegbaar en geeft toegang tot de ‘geheime kamer’ grenzend aan de werkplekken voor het management.

Het donkere trappenhuis en de kastenwanden verbindend de verdiepingen. De overige werk– en vergaderruimten hebben verschillende sferen. Zo is er onder andere een bibliotheek voor informeel overleg, een stilte ruimte en een brainstormruimte met beschrijfbare wanden. Met doorbraken zijn de kleine ‘kamers’ aan de voorzijde op de verdiepingen veranderd in grote, lichte werkruimten. Met hun prachtige uitzicht, grote hoeveelheid daglicht en energieke kleurstellingen representeren deze ruimtes de creatieve energie van Greenberry.

Verliep het ontwerpproces met Koning Ellis zoals je verwacht had?

We waren heel erg tevreden over het ontwerproces. We hebben geprobeerd om ons zoveel mogelijk te laten verrassen en dat is heel goed gelukt. Een aantal keren twijfelde we voor een keuze zoals bijvoorbeeld felle kleuren, maar dat heeft heel goed uitgepakt.

Voldoet het eindresultaat aan je verwachtingen?

Absoluut! Met het pand en het budget is dit volgens ons het beste wat we er hadden kunnen uithalen.


Jan-Willem van Beek, Founder and Strategy Director