Gevarieerd ruimtegebruik

Interieur ROC van Amsterdam west

Tussen de lessen willen studenten en docenten een plek om te ontspannen, wat te eten, elkaar te ontmoeten of te werken. Voldoende ruimte was er hiervoor wel in het gebouw aan de Laan van Spartaan van het ROC van Amsterdam. De ruimte was echter niet duidelijk gedefinieerd, waardoor er irritatie en overlast ontstond.


Zowel voor de studenten als de docenten hebben we de beschikbare ruimte in duidelijke zones verdeeld; om te werken in stilte, samen te werken en te ontspannen. Door de gevarieerde inrichting is het gebruik nu duidelijker. Simpele bureaus in een afgeschermd gedeelte om in stilte te werken, fel gekleurde poefjes en barkrukken om te ontspannen. Daarnaast hebben we voortgeborduurd het bestaande kleurconcept en met meubels, verlichting en vrij staande wanden de indeling en sfeer aangepast.

locatie:
Amsterdam

start & oplevering:
mei 2016 - augustus 2016

projectstatus:
opgeleverd

uitvoerende partijen:
Made by Craft, Barten Groep, Eromes

team:
Pier Helder, Suzanne Ellis, Annegien van Dijk

overige adviseurs:
ICS Adviseurs

fotografie:
Koning Ellis architecten

„Wij zijn heel blij op de Laan van Spartaan! Het is nu een genot om hier te werken. Complimenten van zowel studenten als docenten.”

Aad Knetsch, Voorzitter directie Zorg, Welzijn en Laboratorium, ROC van Amsterdam