Opfrisser

Schoter Scholengemeenschap

De Schoter Scholengemeenschap was ontevreden over de uitstraling van de entreezone. Het was te donker en niet representatief voor datgene waar de school voor staat. Ook de aula was donker en had geen prettige sfeer, onder andere door het ontbreken van daglicht. De vraag aan Koning Ellis was om die belangrijke eerste indruk bij binnenkomst konden verbeteren. Er was een beperkt budget beschikbaar en beperkte tijd, het doel was om klaar te zijn voor de open dagen van de school.


Wij hebben de entree veranderd in een ruimte met een moderne en frisse uitstraling. We hebben behouden wat goed was; de hardstenen vloer en trappen, houten trapleuningen en het plafond. Door het uitrollen van een 'rode loper', schilderwerk van wanden en houtwerk, een nieuwe ontvangstbalie en visuals met beelden van de leerlingen op de muur is de sfeer compleet veranderd. 


opdrachtgever:
Dunamare Onderwijsgroep

locatie:
Sportweg, Haarlem

start & oplevering:
2012-2013

projectstatus:
gerealiseerd

oppervlakte:
2500 m2

uitvoerende partijen:
Lokhorst BV

team:
Ieke Koning, Suzanne Ellis

fotografie:
Maarten Noordijk

Voor en na ingreep entree
Voor en na ingreep entree

Een belangrijke ingreep in de aula was het terugbrengen van daglicht. Door verduisterende rolgordijnen kan de aula nog steeds voor voorstellingen en dergelijke gebruikt worden. Daarnaast hebben we de vloer en de kleur van het schilderwerk veranderd. De nieuwe vloer past prachtig bij het oorspronkelijke plafond. De pvc-stroken met een houtprint zijn eenvoudig te onderhouden en hebben een warme uitstraling. Het middenvlak werd ingekaderd door een rand van donkerblauw marmoleum, die aansluit bij de donkerblauwe lambrisering. De wanden zijn allemaal wit.

Er is een uitgiftebalie en keuken toegevoegd, zodat de aula multifunctioneel gebruikt kan worden als pauzeruimte voor de leerlingen. Door voor deze balie een bijzonder en herkenbaar tegelontwerp te maken is het een aantrekkelijk element in de ruimte geworden.

Voor en na ingreep aula
Voor en na ingreep aula