Basisschool met karakter.

OBS 't Spectrum, Amersfoort

In vervolg op een analyse die wij maakten van de gebouwen van 14 basisscholen van schoolbestuur Meerkring in Amersfoort, hebben wij voor ‘t Spectrum een interieurontwerp gemaakt. Het doel was het verbeteren van de sfeer en het karakter van school zichtbaar maken.


‘t Spectrum is gevestigd in een multifunctioneel gebouw. Op deze school zitten veel kinderen met een niet-Nederlandse achtergrond en ze zien deze veelheid aan nationaliteiten als een kwaliteit. Ze willen dit internationale karakter graag uitstralen en iedereen een welkom gevoel geven. Dit was de inspiratiebron voor ons interieurontwerp, bijvoorbeeld door het ontwerpen van een behang met het woord ‘welkom’ in alle talen van de kinderen op school.


Ook de gekozen kleuren zijn hierop gebaseerd; door het combineren van een mediterraan blauw met warm oranje ontstaat een modern en herkenbaar beeld. Verder hebben we met vaste meubelen rust gecreëerd en hebben we het thema ‘lezen’ een belangrijke positie gegeven door een nieuw bibliotheekmeubel te ontwerpen in de centrale hal.

opdrachtgever:
Stichting Meerkring

locatie:
Amersfoort

start & oplevering:
2014-2015

projectstatus:
Opgeleverd

uitvoerende partijen:
SAS interior (stoffering), MetNils (vast meubilair)

in samenwerking met:
Leeuwendaal Advies

team:
Annemarijn Haarink, Claire de Zoete, Suzanne Ellis, Annegien van Dijk

“De school ziet er geweldig uit. Mooie kleuren, belettering en symbolen in de school maken het gebouw nog frisser, herkenbaarder en moderner. Wij zullen er alles aan doen om de inhoud van het onderwijs net zo te laten zijn.”

Ad Goené, directeur OBS ’t Spectrum

Voor en na
Voor en na